Pravna obavijest

Svrha ovog internetskog mjesta je predstaviti opće informacije o preduzeću Mikrocop, našem poslovanju i ponudi. Molimo vas da detaljno pročitate ovu obavijest jer se odnosi na svakoga tko posjećuje naše internetsko mjesto. Ako ga budete i dalje upotrebljavali, pristajete na pravila koja obavijest sadržava.

Pravne informacije

Zaštita intelektualnog vlasništva

Sve informacije (u pismenom i slikovnom obliku) sadržane na ovom internetskom mjestu u zakonskom su okviru predmet autorske zaštite ili drugog oblika zaštite intelektualnog vlasništva. Dokumenti objavljeni na ovim internetskim stranicama smiju biti reproducirani samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu moraju zadržati sva navedena upozorenja o autorskim ili drugim pravima. Dokumente objavljene na ovim internetskim stranicama ne smijete prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način širiti u komercijalne svrhe bez izričitog pismenog dopuštenja Mikrocopa. Na svakoj reprodukciji ili primjerku sadržaja ovoga internetskog mjesta mora biti jasno navedeno: „© 2018 Mikrocop. Sva prava pridržana."

Robne marke

Robne marke koje se pojavljuju na ovom internetskom mjestu registrirane su robne marke Mikrocopa ili Mikrocop ima pravo na njihovu upotrebu.

Osiguravanje ažurnosti podataka

Mikrocop će osiguravati ažurnost podataka sadržanih na ovom internetskom mjestu svom potrebnom pažnjom, ali za njihovu točnost i cjelovitost ne može jamčiti i ne preuzima nikakvu odgovornost. Objavljeni sadržaj upotrebljavate na vlastitu odgovornost. Stoga ni Mikrocop ni bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u nastanku i izradi ovog internetskog mjesta ne odgovara za nikakvu štetu koja bi proizašla iz pristupanja, uporabe ili nemogućnosti upotrebe informacija na ovom internetskom mjestu ili za bilo kakve greške ili nedostatke u njihovu sadržaju.

Sadržaji trećih osoba

Ovo internetsko mjesto sadrži i informacije i linkove na internetska mjesta trećih osoba. Mikrocop nije odgovoran za njihov sadržaj. Linkove na druga internetska mjesta nudimo samo kao pogodnost za vas, korisnike našega internetskog mjesta.

Pravo na promjenu sadržaja internetskog mjesta

Mikrocop zadržava pravo na promjenu sadržaja ovoga internetskog mjesta bilo kada, na bilo koji način i bez obzira na razlog, bez prethodnog upozorenja. Mikrocop također ne preuzima odgovornost za bilo kakve posljedice takvih promjena.

Dobivanje ličnih podataka putem internetskog mjesta i njihova obrada

Uzimanje vaših ličnih podataka na ovom internetskom mjestu

Dok pretražujete po internetskim stranicama Mikrocopa anonimni ste. Ne prikupljamo lične podatke.

Prilikom slanja upita, pitanja i mišljenja putem internetskog obrasca, prilikom prijave na obavještavanje putem ove internetske stranice ili prilikom prijave na događaj putem internetske stranice povjerit ćete nam svoje lične podatke koje ćemo upotrebljavati isključivo u te svrhe i pažljivo čuvati. Podatke nećemo prosljeđivati trećim osobama, osim u slučajevima koje određuje zakonodavstvo.

Načini dobivanja ličnih podataka

Vaše lične podatke putem ovoga internetskog mjesta prikupljamo prilikom popunjavanja obrasca za kontakt, prijave na obavještavanje i događaj. Internetsko mjesto upotrebljava i kolačiće.


Pravo na privatnost jedno je od najvažnijih ljudskih prava u savremenom društvu. Mikrocop je toga svjestan i zato s vašim podacima koje nam prosljeđujete postupamo odgovorno, pažljivo i u skladu s važećim zakonodavstvom s područja zaštite ličnih podataka koje je na snazi u Bosni i Hercegovini. Obratite nam se.

Sanja Žaubi, službenica za zaštitu ličnih podataka (DPO) u Mikrocopu

Upravitelj i ovlaštena osoba za zaštitu ličnih podataka

Upravitelj vaših ličnih podataka je Mikrocop BH d.o.o., Industrijska zona Luka Ilijaš, 71380 Ilijaš.

Preduzeće Mikrocop ima službenicu za zaštitu ličnih podataka (DPO) koja je dostupna putem elektronske ili obične pošte. Pozivamo vas da joj se obratite u vezi sa svim pitanjima povezanih s obradom vaših ličnih podataka i ostvarivanjem vaših prava na osnovi važećeg zakonodavstva koje regulira zaštitu ličnih podataka.

Svrhe obrade ličnih podataka i pravna osnova

Popunjavanje obrasca za kontakt

Vaše lične podatke koje ste upisali prilikom ispunjavanja obrasca za kontakt za slanje upita, pitanja ili mišljenja, Mikrocop upotrebljava za kontaktiranje s vama. Vaše lične podatke obrađujemo do ispunjenja svrhe, to jest odgovora na vaš upit, pitanje ili mišljenje, odnosno u okviru rokova zastare za obveze koje bi mogle proizaći iz obrade tih ličnih podataka, posebna kad je obrada ličnih podataka potrebna u okviru sklapanja, odnosno provedbe ugovora.

Prijava na događaje

Mikrocop prikuplja i obrađuje lične podatke koje ste poslali prilikom slanja prijave na događaj za svrhe komunikacije u vezi sa samim događajem. Vaše lične podatke u tom slučaju obrađujemo do ispunjenja svrhe, odnosno u okviru rokova zastare za obveze koje bi mogle proizaći iz obrade tih ličnih podataka.

Prijava na obavještavanje, odjava

Mikrocop prikuplja i obrađuje vaše lične podatke s u svrhu slanja vijesti i dobrih praksi s područja bespapirnog poslovanja, obavještavanja o događajima i novostima u našoj ponudi i poziva na saradnju u istraživanjima, anketama i na radionicama. Obrađujemo ih i čuvamo do vašeg opoziva. Svoju prijavu možete bilo kada otkazati tako da u poruci odaberete link za odjavu ili zatražiti odjavu i brisanje iz kontakata putem zahtjeva na adresu info-bh@mikrocop.com.

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina internetskih mjesta pohranjuje u uređaje korisnika kojima pristupaju internetu, u svrhu prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici upotrijebili prilikom pristupanja.

 

Prava korisnika ovog internetskog mjesta

Kao korisnik na kojeg se odnose lični podaci bilo kad možete zahtijevati da vam Mikrocop:

  • omogući uvid u katalog zbirke ličnih podataka
  • potvrdi obrađuju li se vaši lični podaci ili ne i omogući vam uvid u lične podatke koji su sadržani u zbirci ličnih podataka i odnose se na vas te njihovo prepisivanje ili kopiranje
  • pošalje ispis ličnih podataka koji su sadržani u zbirci ličnih podataka i odnose se na vas
  • pošalje popis radnika koji su primili vaše lične podatke, kad su ih primili, na kojoj osnovi i za koju svrhu
  • predstavi svrhu obrade i vrste ličnih podataka koje se obrađuju te sva povezana objašnjenja

 

Pravo na podnošenje žalbe

Imate pravo podnijeti žalbu Službeniku za informiranje u BiH ako smatrate da se vaši lični podaci neutemeljeno pohranjuju ili na bilo koji drugi način obrađuju protivno važećem zakonodavstvu koje regulira zaštitu ličnih podataka.

Promjena politike privatnosti

Mikrocop može kad god to postane potrebno promijeniti ili ažurirati ovu politiku privatnosti. U tom slučaju upoznat ćemo vas sa svim bitnim promjenama sadržaja naše politike privatnosti njezinom javnom objavom na internetskom mjestu.

Postanite bespapirno preduzeće

Do bespapirnog poslovanja u Mikrocopu vodimo vas u četiri koraka: