Obuhvat dokumenata i podataka

Skeniranje i obuhvat dokumenata

Pozdravite se sa zamornim i neučinkovitim radom s dokumentima u papirnom obliku. Povjerite nam skeniranje svoje poslovne dokumentacije i tehničkih te tehnološki zahtjevnih materijala i pretvorbu elektronskih dokumenata u odgovarajući oblik – osiguravamo vam brz i jednostavan pristup vašim dokumentima i podacima, kad god i gdje ih god trebate. Vaše dokumente preuzimamo na obradu na dnevnom, sedmičnom, mjesečnom ili godišnjem nivou, a možete birati između različitih formata i rezolucija koji najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Vašim dokumentima dodajemo vrijednost pretvarajući ih u upotrebljive informacije dostupne jednim klikom. Dosad smo već obradili više od milijarde dokumenata, a s kapacitetom obrade većim od 165 miliona dokumenata na godinu i mnogobrojnim referentnim korisnicima vodeći smo ponuđač digitalizacije u regiji. Obratite nam se.

Gorazd Zajc, poslovni tehnolog u Mikrocopu

Šta obuhvata digitalizacija dokumenata u Mikrocop servisnim centrima?

Preuzimanje
dokumenata

Priprema
dokumenata

Obuhvat
dokumenata

Obuhvat
podataka

Kontrola
kvalitete

Elektronsko
arhiviranje

Uništenje nakon
isteka roka pohrane

 

Digitalizacija poslovne dokumentacije

Poslovna dokumentacija većina je dokumentacije u svakom preduzeću. Iako sve više dokumenata nastaje u elektronskom obliku, papir u poslovanju još ne možemo potpuno izbjeći. Zato preporučujemo da sve ulazne dokumente koji su ključni za poslovanje (na primjer računovodstvenu dokumentaciju – primljene račune, dostavnice i narudžbenice) digitalizirate odmah prilikom prijema.

Ako poslovnu dokumentaciju prikupite na jednom mjestu, poboljšat ćete nadzor nad svojim dokumentima i ubrzati svoje poslovne procese. U Mikrocopu ćemo vam pritom pomoći: možemo preuzeti ulogu vašeg registra ili upotrijebite naše namjensko procesno rješenje za primljenu poštu.

Dokumentacija je u preduzeće dolazila putem više ulaznih točaka – putem registara, poslovnih jedinica, prodajnih šaltera, a velik broj dislociranih jedinica dodatno je otežavao nadzor nad ulaznim dokumentima. Zato smo željeli uspostaviti centralizirani registar na jednoj lokaciji, a odlučili smo upravljanje tim registrom prepustiti vanjskom izvođenju od strane osposobljenih stručnjaka – Mikrocopa.

Adriatic Slovenica d.d.

Digitalizacija tehničke dokumentacije

Projektna i tehnička dokumentacija, nacrti, zemljovidi i druga slična dokumentacija zbog svojeg je oblika posebna. U pravilu je riječ o građi velikog formata ili kombinaciji različitih formata koju nije moguće digitalizirati pomoću običnih skenera, a s građom treba postupati iznimno oprezno jer samo jedan pogrešan prijelom dokumenta može značiti gubitak upotrebne vrijednosti nacrta.

U Mikrocop servisnim centrima osiguravamo vam kvalitetnu digitalizaciju različitih formata projektne i tehničke dokumentacije do veličine A0 i neograničene dužine, različito uvezanih i različito složenih dokumenata, na vrlo različitim vrstama papira i ostalih nositelja informacija, u crno-bijeloj, olovnoj ili tehnici u boji. Osim digitalizacije građe omogućujemo vam i obuhvat sadržaja dokumenata te tzv. metapodataka.

Digitalizacija knjižnične građe

Materijali znanstvene i kulturne baštine, knjižna građa, istorijski dokumenti te drugi takvi materijali po svojem su obliku, starosti i sadržaju posebni i osjetljivi. Prilikom pretvorbe u digitalni oblik (upotrebom namjenskih knjižnih skenera) zato im u Mikrocopu posvećujemo posebnu pažnju.

Digitalizacija materijala kulturne i znanstvene baštine te ostala posebna građa omogućuje jednostavan i brz pristup važnim sadržajima te učinkovito upravljanje građom i sadržajima. Tako digitalizacijom pridonosite očuvanju i prijenosu informacija, znanja i neprocjenjive baštine budućim naraštajima.

Najstarija građa koju smo dosad digitalizirali u Mikrocopu bila je stara 488 godina. A u servisnom centru Mikrocop imali smo čast čuvati i skenirati u knjige uvezane rukopisne materijale zapisnika gradskog vijeća Ljubljane koji su nastali u 16. stoljeću između 1527. i 1552. godine.

Mikrocop d.o.o.

Digitalizacija serijskih publikacija

Omogućite javnosti, članovima ili zaposlenicima pristup svojim različitim serijskim publikacijama koje čuvate u svojem arhivu, kao što su novine i revije novinskih i izdavačkih kuća, specijalizirane serijske i stručne publikacije saveza, društava i javnih znanstvenih i strukovnih organizacija, lokalni bilteni općina i lokalnih zajednica ili radnički i strukovni bilteni preduzeća sa širim značenjem za lokalno okruženje. Te publikacije i posebne zbirke koje su nastajale tijekom duljeg razdoblja prikazuju postojanost, razvoj i identitet vaše organizacije ili preduzeća, stručnog, lokalnog, nacionalnog ili drugog udruženja te zato imaju i posebnu istorijsku vrijednost.

Digitalizacijom serijskih publikacija i posebnih zbirki pomažemo vam pridonijeti očuvanju dragocjenog sadržaja i baštine, popularizirati sadržaje te promovirati organizacije ili zajednice.

 

Obuhvat i pretvorba elektronskih dokumenata

U vašim informacionim sistemima svakodnevno nastaje velik broj podataka i dokumenata u elektronskom obliku, na primjer izdane narudžbenice, izdani računi, različite izjave za stranke i slično. Obuhvat elektronskih dokumenata omogućit će vam da te dokumente prikupite na jednom mjestu bez obzira na to u kojem ste ih obliku stvorili ili primili – obuhvaćamo (i prema potrebi pretvaramo) dokumente koji su vam stigli putem e-pošte ili u okviru e-poslovanja, čak i putem sistema elektronske razmjene dokumenata.

Povremeno zbog poslovnih potreba ili osiguravanja usklađenosti sa zakonodavstvom morate elektronske dokumente pretvoriti u drugi oblik. Zato u Mikrocopu provodimo različite konverzije medija i formata zapisa – imamo namjensku opremu i znanje za pretvorbu građe u format za dugoročnu pohranu i za pretvorbu podataka iz različitih ispisnih lista, baza podataka ili drugih elektroničkih zapisa koji nastaju u vašim informacionim sistemima u potreban oblik.

Želite li svoje dokumente pretvoriti u upotrebljive informacije dostupne jednim klikom?

Obratite nam se

Postanite bespapirno preduzeće

Do bespapirnog poslovanja u Mikrocopu vodimo vas u četiri koraka: